lördag 23 februari 2013

Sydney Aquarium Sea Life.

Hej allesammans!
Idag sitter vi båda inne i Surry Hills library och freeloadar på deras internet hehe. Väldigt smidigt i alla fall! Idag mår jag lite bättre, yrseln hänger med men förkylningen är nog påväg åt rätt håll. Vi har tagit det lugnt de senaste dagarna, gått och lagt oss tidigt och bara vilat. Sådana helger behövs också, även om det kanske inte är lika kul.
Vi har tittat mycket på serier sen vi kom hit till Australien (det gjorde vi i och för sig hemma också, men det har blivit extra mycket tittande här) och har lyckats plöja igenom säsong 1-5 av Big Bang Theory, säsong 6 och 7 av How I met your mother, jag har tittat på sista säsongen Gossip Girl och hela säsong 8 av Grey's Anatomy i brist på säsong 9 som visas hemma i Sverige nu och som tyvärr inte går att hitta någonstans ännu. Och nu, idag, kom vi till slutet. Nu har vi inga fler serier att titta på ännu. I alla fall inga på min dator. Får se hur vi löser detta, men om någon har tips på grymma hemsidor där man kan streama serier så vore det toppen!

Hursomhelst. Igår var vi på Sydney's akvarium Sea Life! Det är tydligen ett av världens största och mest engagerade akvarium i världen med också flest djurarter och varianter på vattenlevande djur. Dom hade bland annat det roliga och ganska sällsynta (tydligen) djuret dugong! Här kommer en del bilder från vår utflykt.

Vi gick till Darling Harbour där akvariet ligger! 

Det finnas massor av restauranger och barer runt omkring också, samt Sydney Zoo och Madame Tussauds.

Såhär såg jag ut. Topp från Valley Girl (som sagt), kjol från Topshop och Vans.

Inne på akvariet. Dom här killarna matade små pingviner.

Stor bläckfisk.

En liten rocka.

En superstor japansk krabba.

Sen gick vi till haj-tunnlarna och där fanns också dugongen! Så himla roligt djur som kan bli upp till hela 4 meter långa. Dom hade två dugonger på Sea Life men den här var den enda vi såg. En av dugongerna heter Pig och räddades från det vilda när han bara var någon vecka gammal, hans mamma hade övergivit honom och Pig hade inte haft en chans att överleva om han inte blivit räddad av zoo:t. När Pig hade blivit tillräckligt stor släpptes han återigen ut i det fria, men hittades 8 månader senare strandad i ett fruktansvärt dåligt skick. Tydligen var inte Pig lämpad för att klara sig ensam i det fria, så han fick flytta tillbaka till Sea Life där han mår bra och äter upp till 90 kilo sallad och sjögräs per dag. Dugonger har en väldigt ensidig kost och äter egentligen bara sjögräs, men kålsallad, bok choy och engelsk spenat funkar lika bra!

Och efter att jag lärt mig massor (tydligen haha?) om dugonger så gick vi vidare och spanade på stora rockor och hajar. 




Sen gjorde vi ett kiosk-stopp och råkade på Golden Gaytime.

Därefter klappade vi sjöstjärnor, shark eggs och sjöborrar!

Alla låg i saltvatten men det syns ju såklart inte på bilden.


Den sista delen i akvariet var Great Barrier Reef. Där fanns det här enorma akvariet med olika revhajar och fiskar som bor i barriärrevet.

Den här coolingen låg och vilade på glaset.


I slutet stod en aquarist och berättade om barriärrevet och alla diverse fiskar och hajar dom har. 

På vägen ut använde vi oss av kaffe-kupongen vi fick när vi gick in och spanade på söta små cupcakes.


Och det var den akvarium-visiten!

Innan vi gick hem igen satte vi oss på en uteservering som heter Cyren. 

Trots lite förkylning kan man ju inte låta bli att köpa champagne om happy hour:n erbjuder den för endast 5 dollar glaset!

Efter två öl och två glas bubbly respektive gick vi och handlade kyckling och paprika, sen lagade vi tillsammans en red curry chicken med ris.
Och just det! Jag blev modell-scoutad av designern Magdalena Duma innan vi gick iväg till akvariet. Ska kanske modella för hennes senaste kollektion! Skulle få höra mer i veckan, så vi får se. Kul att bli uppmärksammad hursomhelst. Magdalena Duma har hur mycket fina kläder som helst, köpte ett par byxor därfrån för ett tag sen. Har lärt känns själva Magdalena litegrann eftersom butiken ligger på Crown Street och vi passerar där varje dag. Jättetrevlig är hon!

Nu ska jag återgå till min research. Anledningen till att vi gick till biblioteket idag (förutom att blogga då förstås) var för att börja kolla lite på skolor och universitet inför hösten. Känns så himla knasigt och stressigt att behöva börja kolla redan nu, när vi är här borta och redan pluggar. Men antar att det är så det är. Det lite jobbiga är att Axel och jag vill ganska olika saker, men vi försöker hitta någon skola som båda kan känna sin nöjda med. Vi får se hur det blir! Jag skickade i alla fall precis iväg intresseanmälan till New York Film Academy (om information, kontakt och ansökan). Hehe. Far far away ska det alltså va, minsann!

Puss & Kram.
/Sofia

2 kommentarer:

  1. www.ch131.so brukar funka bra att streama på.

    Om ni ska ladda ner så kör www.eztv.it där finns allt typ.

    /Lenas tv-seriefanatiska kollega.

    SvaraRadera
  2. Hej Sofia o Axel. Hoppas allt är bra med er. Idag firade vi Arne 54...

    SvaraRadera