lördag 2 mars 2013

IELTS, rain and travel planning.

Hej alla som läser!
Nu har vi lämnat februari månad bakom oss och välkomnat mars månad istället. För er hemma i Sverige känns det säkert bra; det blir ljusare och sakta men säkert går ni mot våren. Här i Sydney är vädret jäkligt ostabilt istället. Som vanligt har det varit bra väder under veckan, när vi är i skolan, och nu till helgen är det riktigt dåligt. I torsdageftermiddag (bokstavligen när vi gick ut från skolan för att fira att vi fått helg) så började det regna. Det regnade resten av torsdagen och större delen av fredagen (igår) också. Idag skulle vädret variera mellan regn och molnigt. Det är typ +21 grader varmt ute, men på grund av blåsten känns det svalare. Vi klagar inte, men det hade varit skönt att få ta del av värmen som Adelaide och Perth har nu, det vill säga stålande sol och +30 grader. Vi visste att vi inte åkte till Sydney för att sola, men liksom.. Kom igen.
Nu över till de positiva sakerna som hänt i veckan! I onsdags hade vi en annorlunda dag i skolan. En vanlig skoldag går ut på att vi har tre lektioner General English på nivån Advanced med vår lärare Kimberly. I onsdag började dagen istället med att den lite äldre (men fortfarande sprängfylld med krut!!) Margaret hade en IELTS-lektion med oss. Det var väldigt intressant och både jag och Axel kände oss intresserade av att läsa IELTS istället för Advanced, då det faktiskt är mer på vår nivå. Även om Advanced heter Advanced är det inte särskilt mycket utmaning för oss som har läst engelska sedan lågstadiet. Hursom. Mittenpasset av skoldagen var med Kim, och sen efter lunch hade vi en lektion Academic English med Ben. Det var väl kul att få veta lite hur den akademiska delen fungerar också, men eftersom det i princip endast går ut på att läsa engelska som är användbar när man skriver tentor och uppsatser på universitetet så känns det inte särskilt aktuellt nu.
Axel och jag har också bestämt oss för att lämna IH Sydney lite tidigare än vi först signade upp för. Vi båda känner att vi vill ha mer tid till att resa runt och utforska Australien. Vi pratade med skolan i onsdags och i torsdags gick vi till ambassaden och Migrationsverket för att kolla upp om det kommer påverka våra visum om vi vill avsluta kursen tidigare (eftersom vi har studentvisum). Vi fick klartecken om att det inte ska vara några problem så på måndag kommer vi berätta för skolan att vi vill hoppa av en vecka tidigare. Vi får då ungefär 5 veckor på oss att resa runt innan vi beger oss hemåt till Sverige igen. Tiden går så otroligt fort och vi känner att vi verkligen måste ta vara på den tid vi har, och det bästa sättet att göra det på är att resa runt, inte att sitta i skolbänken och göra något vi redan kan. Missuppfatta oss rätt nu, vi tycker att kursen är givande och vi trivs väldigt bra med både klassen och vår lärare. Men.. Äventyret lockar mer! Vi har även kontaktat firman som vi hyr lägenheten av och hoppas på att få klartecken om att vi kan flytta ut lite tidigare. I samma veva håller vi alltså nu på att planera hur vi ska resa, när skoltiden väl är över. Vi står i valet och kvalet om det är smarast att först flyga upp till Cairns och sedan resa nedåt mot Sydney igen, eller om vi reser uppåt mot Cairns och sen i  slutet flyger ner till Sydney igen. Vi får se hur vi gör, men resplanen hittills är att vi åker till Brisbane, Surfers Paradise, Byron Bay, Fraser Island, Cairns och kanske Alice Springs, Kings Canyon eller Uluru. Båda är sugna på att åka till Melbourne och Tasmanien också, men eftersom det ligger nedåt i landet så kommer tiden inte räcka till, så det får helt enkelt bli en annan resa.

Vädret har som sagt inte varit det bästa de senaste dagarna, så jag har tyvärr inte använt kameran något alls. Igår var vi på bio och såg (äntligen!) Django Unchained. 4,5 av 5 toasters får den av oss båda, Quentin Tarantino är ju bara helt otrolig! Jag tycker lite synd om Leonardo DiCaprio dock, varför kan den stackarn aldrig få en Oscar? Han är outstanding i alla roller han gör.

Well well. Här kommer ett par bilder från när vi var i Botaniska Trädgården för två veckor sedan! Bättre sent än aldrig, så att säga.

Glad Axel!


Government House.



Vackra Botaniska trädgården! Så sjukt lugnt och harmoniskt det är där. 



En ibis-fågel (största skräpfågeln, dom är typ värre än fiskmåsarna alltså.)




Vackra Acutifolia-blommor, som jag precis lärt mig att dom heter!

Från Botaniska har man en bra utsikt över vattnet, man ser bort till Operahuset och Sydney Harbour Bridge också.

Vi <3

Som sagt!

En bit bort fanns en jättestor utomhusbio! Skärmen fälls upp när det är dags att visa filmen, annars ligger den såhär över vattnet. 

Bästo Vanso <3







Jag tog väldigt mycket bilder i Botaniska, men eftersom internet segar får det vara bra såhär. Underbar park är det hursomhelst!

När vi kom hem till Surry Hills igen var det en vacker solnedgång bakom Surry Hills shopping village.

Himlen färgades alldeles rosa, gredelin och orange.

Och det var den utflykten!

Och här är jag nu, på plats i biblioteket. Standarsplatsen när det blir dags för att blogga hehe.

Om ungefär 6 dagar får min vänstra arm ett tillskott i min tatueringsfamilj. Men mer om det senare.


Idag var egentligen planen att vi skulle ha en BBQ på Bronte Beach med ett stort gäng från klassen, men eftersom regnet inte riktigt vill ge med sig så fick vi strunta i det. Det verkar som om vi ska gå ut tillsammans ikväll istället, kul!
Vi hörs senare i veckan alla fina. Take care <3

Puss & Kram.
/Sofia (och Axel)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar