söndag 10 mars 2013

Coastal walk.

Hey mates!

Idag har solen strålat och vi har varit på en riktigt långpromenad! Vi åkte till Bondi och bestämde oss för att gå The coastal walk, den långa kuststräckan mellan Bondi och Coogee. Vi visste inte exakt hur långt det var, men vi knatade på med flipflops på fötterna och solen gassande ovanför oss. Man går högt upp på klipporna och utsikten är verkligen magnifik. Vi trodde att endast Bronte Beach låg mellan Bondi och Coogee, men det visade sig vara flertalet stränder, badklippor, vikar och naturområden som vi skulle passera! Först kom vi till Tamarama, en liten strand med riktigt vilda vågor. Det stod att stranden var stängd, men det var fullt av folk som badade och surfade. Livvakterna stod tätt och höll utkik. Axel sprang ner och tog ett snabbt dopp han med, medan jag fick stå vid strandkanten och titta på. Jag är ju nytatuerad nu (ska skriva mer om det i ett annat inlägg) och får inte bada just nu, vilket är lite trist. Men det är smällar man får ta och jag är så himla nöjd med min nya tatuering, så det gör inte så mycket i längden. Hur som helst!
Efter Tamarama kom vi till Bronte Beach. En strand som liknar Coogee ganska mycket, med stora gräsmattor och grillar bakom själva stranden. Mycket natur runt omkring och väldigt folktätt. Vi vandrade vidare och kom så småningom till Gordons Bay där man tydligen kunde simma längs med en under water trail och titta på exotiska fiskar och den vackra naturen under vattenytan. Efter dryga två timmars promenad kom vi slutligen fram till Coogee, där vi kunde ta bussen hem igen. Vi har haft en riktig toppenvecka med grymt väder, mycket häng med våra klasskompisar, BBQ, strandhäng, fest, tatuerande och mycket mer, och the coastal walk var verkligen ett perfekt slut på denna härliga vecka!

Jag har tagit massor av bilder de senaste dagarna, men för ovanlighetens skull bloggar jag hemifrån idag, och eftersom vi försöker spara på vårt internet så mycket som möjligt så lägger jag endast upp ett par bilder nu. Men lovar att lägga upp diverse bilder under de kommande dagarna!
Här är i alla fall ett par bilder från idag.

Början av Coastal walk - Bondi beach!

Redo.


Väldigt vacker natur.

Högsta punkten på Coastal walk, högt uppe på klipporna med grym utsikt mot Bondi!

Vi <3

Axel var också redo.

Här fick man liksom bada på egen risk.

Tamarama beach.

Axel tog sig ett dopp.

Bronte Beach.

Utsikten bakåt, där vi kom ifrån.

Solen gassade på.


Vågorna slog högt och hårt.

Gordons Bay.

Och så till sist, (efter mycket mer som jag också fotade) så kom vi fram till Coogee!

Vi var glada!

Och det var den långa men härliga promenaden.

Nu ska vi strax sova, för imorgon är det måndag och skola som vanligt. Efter skolan ska vi ut och springa, hurtiga som vi försöker vara. 

Puss & kram, take care!
/Sofia


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar