tisdag 5 mars 2013

Mardi Gras and the weekend.

Hey mates!
I helgen firades Mardi Gras här i Sydney (alltså Sveriges motsvarighet till Pride-paraden)! Det var en stor parad under lördagskvällen och festkänsla i hela Sydney. Staden bubblade av kärlek, glitter, paljetter, dans och musik. Väldigt kul! Paraden skulle sätta igång 19.45 på Oxford Street, så vi knatade dit och möttes av knökfulla trottoarer. Typ alla stod på pallar så om man inte köpte en pall eller tog sig förbi muren av människor så såg man i princip ingenting av paraden. I ett sånt här läge är både jag och Axel lyckligt lottade att vi har längden på vår sida, så vi såg rätt bra ändå då vi hamnade med ett gäng asiater framför oss. Själva paraden höll på till 21:00 ungefär, men festligheterna tog inte slut för det. Trots regn och starka vindar var humöret på topp! Axel och jag skulle möta upp ett gäng från klassen och gå ut tillsammans men först gick vi själva till El Loco och tog varsin drink. Jag beställde den berömda jalapeno margaritan som är mycket god! Efter att ha bestämt en plats mötte vi upp Bruno, Sofia, Kevin, Loritz, Mo, Freddie, Joao och Antoine på Side Bar, ett väldigt omtalat ställe här i stan som vi inte hade besökt förut. Vi hade hört att stället skulle vara väldigt stort, bjuda på billig öl, mycket svenskar och bra musik. Musiken var grym, men dock så hög att det var fullkomligt omöjligt att prata med varandra och öronen ringde skönt ända till dagen därpå. Vi ger Side Bar 2,5 av 5 toasters, på grund av bristen på sittplatser, lite för höga priser och den brutalhöga musiken. Dom får ett plus för att musiken var grym dock! Vi hade hursomhelst en väldigt rolig natt och allihopa stannade till 03.00 då Side stängde. Vi gick den korta vägen hem och somnade runt 04.30 efter ett nattmål bestående av thaimat.

Nu är det tisdag och vi är mitt uppe i skolveckan. Efter helgen känns det som om vi har kommit många av klasskompisarna närmare, vilket känns väldigt kul! Eftersom det är en rullande kurs så kommer det och går folk lite hur som helst. Nu har Joao och Freddie precis slutat vilket känns lite trist, men så är det. Vi pratade med skolan idag och har nu kortat vår engelskakurs med en vecka, så vår sista skoldag på IH Sydney blir den 11 april! Om någon dag får vi klartecken om vi kan flytta ut från lägenheten tidigare också. Vi håller tummarna för det!

Vädret har vänt här borta (peppar peppar, ta i trä) och nu skiner åter solen på himlen. Vi känner oss väldigt nöjda med +25 grader i skuggan, samt att vindarna har avtagit lite! Tror jag nämnde det i förra inlägget men på torsdag har vi hursomhelst excursion day med klassen, vi ska då åka till Manly och sedan spendera dagen på Shelly Beach. BBQ, bad och stranghäng låter som en ganska bra skoldag tycker vi! Och på fredag utökar jag min tattoo-familj. Vi har en bra vecka framför oss med andra ord!

Igår fick Axel paket ända från Sverige, hans snälla föräldrar hade skickat lite svenska tidningar och.. Marabou-choklad!!!!! Tusen tack! Vi ska spara ordentligt på den, för åh alltså.. Det finns då inget som svensk choklad haha!

Vi här och nu.

Vi hörs snart igen! Förhoppningsvis har jag mer bildmaterial att visa då. Nästa helg tänkte vi åka till Blue Mountains, så då kommer jag ha massor av bilder att visa!

Take care allesammans, vi saknar er!
Puss & kram.
/Sofia

1 kommentar:

  1. Vad roligt det är att följa er resa! Ser fram emot nya inlägg från äventyret!

    SvaraRadera