lördag 19 januari 2013

Lifesaver!

Två inlägg på en dag, inte illa!
Axel kommer förmodligen inte blogga lika ofta som jag, men som gammal bloggerska har jag hur man gör i ryggmärgen och det gör mig ingenting alls att skriva här. Det känns bara som en trevlig vana!
Hursomhelst.
Idag har Axel och jag turistat runt i Sydney. Eftersom det har varit mulet större delen av dagen var det perfekt väder för att spatsera runt i staden. Och som vi har gått. Från Surry Hills hela vägen upp till Opera-huset, och jag vill lova er att det är en bra bit. Tvärs över staden, i princip.
Vi började med att gå till Furnished Property och klaga på värmen i våran lägenhet, samt lämna in papper på sånt som behöver ordnas i lägenheten (typ handdukshängare, toalettpappershängare, en byrålåda, etc). Till våran stora glädje blev vi godkända till att köpa en fläkt som firman ska betala åt oss, yay! Sagt och gjord: efter våran stadsvandring på nästan 7 (!!) timmar så tog vi oss till Broadway Shopping Mall och köpte oss en fläkt på Target för 16 au-dollar. Den är numera installerad i våran lilla etta och sprider nu en frisk bris i vårt hem.
 Hursomhelst! Dagen ska inte handla om fläkten (även om det faktiskt känns som dagens höjdpunkt), utan vad vi gjorde under stadsvandringen.
Efter vårt lyckade besök hos Furnished Property bestämde vi oss för att leta reda på IH Sydney, skolan vi ska gå i (som börjar nu på måndag!). Vi gick längs med George Street hela vägen upp till World Square, passerade York Street och kom slutligen till Clarence Street där skolan skulle ligga. Efter några minuters promenad såg vi IH Sydney's blåa logga och kikade in i våran framtida skola. Huset var väldigt mysigt och det verkar vara en trevlig plats att studera på!
Vi gick sedan vidare uppåt genom The Rocks mot Sydney Harbour Bridge och Operahuset. Vi hittade en fin promenadbro ovanför staden som gav oss en vacker vy av både bron och operan. På vägen märkte vi även att The Rocks var ett otroligt mysigt litet område, som vi med säkerhet kommer återbesöka!
Sydney Harbour Bridge och det magnifika operahuset var lika ståtliga som jag minns dom, och Axel verkade inte mindre nöjd. Som avslut för turistandet slog vi oss ner nedanför operan, där en mexikansk uteservering för tillfället dominerade. Vi köpte in nachochips med guacamole och salsa samt en öl till Axel och en frozen margarita till mig. Medan vi drack våra drinkar avnjöt vi utsikten av Sydneys skyline och kände oss som kungar.

Här är några bilder från denna långa dag.

World Square.

Hej!

Vid Queen Victoria Building. 

Utanför skolan!

Köpte en god mango/passionsfrukt-smoothie inne på Starbucks. Har naglarna målade i tre olika nyanser (rött, fuchsia och korallrosa), känns finfint.

The Rocks.

Första skymten av Sydney Harbour Bridge.

Operan!

<3

Väggraffiti.

Sydney Harbour Bridge och Operahuset!

Hej hopp!

Bra utkiksplats.

Bron.

Aboriginer som spelade och sålde saker.

Enmansshow av en inte så jätteduktig snubbe, men ändå ganska underhållande.


<3





Sydney Skyline.

God margarita.



Som kungar!

Nu ska vi äta upp vår middag (ris med satay och chilisås + en stor bönsallad), dricka upp vårt vin och göra den här lördagen. Hörs snart igen alla fina! Till våra familjer - vi saknar er massor men vi saknar inte Sveriges kyla.

Puss & kram från oss båda.
/Sofia

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar