söndag 27 januari 2013

Australia Day!

Hejsvejs allesammans!
Igår var det Australia Day här borta i Australien, det vill säga landets nationaldag! Det firades för fullt i hela Sydney och var man än åkte kunde man på något sätt ta del av firandet. Vår plan från början var att tillbringa dagen på Coogee Beach, men eftersom jag (bokstavligen..) brände sönder mig själv i förrgår och inte klarade av solen igår så tog vi bussen till Circular Quay och sedan en färja över till Taronga Zoo! Båda har längtat väldigt mycket efter att få åka till Taronga, då vi har hört mycket goda ord om djurparken. Och inte blev vi besvikna! Trots en galen hetta och gassande sol (men vem klagar egentligen hehe) så njöt vi i 5 timmar av att beskåda alla möjliga djur. Vi fick bland annat se tigrar, lejon, giraffer, en snöleopard, uttrar, komodovaraner, sälar, emus, känguruer, wallabies, tasmansk djävul, en sovande wombat, bergsgetter och massor mer! Vi gick även och såg en otrolig fågelshow med friflygande fåglar. Helt sjukt imponerande hur dessa människor har tränat fåglarna att genomföra en sådan show som de gjorde! Fågelshowen avslutades med att en vacker brun KONDOR, med en bredd på 3 meter mellan vingspetsarna, flög in över våra huvuden och landade hos djurskötaren. Otroligt! 

I Circular Quay köpte vi en slags biljett som gav oss en resa till och från Taronga med färjan, samt möjligheten att kunna åka kabinbanan över djurparken! Man såg inte särskilt mycket djur, förutom några elefanter, medan vi tog fågelvägen över zoo:t, men utsikten över Sydney's skyline var helt otrolig. Taronga Zoo har utan tvekan den bästa möjliga utsikt man kan få över Sydney. 

Vyn över Sydney från kabinbanan.

En väldigt stor komodovaran.

Dom hade tre unga tigrar.

Beauty lioness.


Alltid lika söta och roliga surikater! (Meerkats som dom så fint heter.)

Open Bird Show! Här har den magnifika kondoren precis landat hos djurskötaren.


Svettigt men glada ändå <3

Känguruer!

På färjan.

Vi har insett att det drar en hel del av vårt internet att Skype med bild, samt att ladda upp bilder på bloggen samt Facebook. Så idag blir det ingen bildbomd här på bloggy. Men ett gäng bilder får ni alla fall ta del av! :) 
På kvällen av Australia Day var vår plan att försöka se fyrverkerierna vid Circular Quay (vid operahuset och Sydney harbour bridge), men vi missade vår buss och missade därav fyrverkerierna. Men det gjorde oss inte så mycket, utan vi gick till Trinity Bar här i Surry Hills och drack öl samt cava och var väldigt nöjda ändå.

Vi hörs snart igen, vi har det väldigt bra, som ni säkert kan förstå!
Puss & kram.

/Sofia

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar