lördag 19 januari 2013

46 grader

Hej alla fina!

Igår var det +46 grader varmt i skuggan. Helt sinnessjukt varmt med andra ord, och tydligen nytt värmerekord för Sydney! Det senaste rekordet mättes år 1939 så igår upplevde jag och Axel en "historisk värme". Vi båda försökte hålla oss en del i skuggan genom att hyra ett parasoll men det lyckades sisådär och båda har bränt sig en del. Vi tog oss i alla fall för första gången under denna resa till Bondi beach! Ganska smidigt faktiskt. Ta en buss från busshållplatsen 5 meter utanför porten, byta buss i Bondi Junction och sedan framme. På vägen hem tog vi dock tyvärr fel buss och hamnade långt ute i Alexandria och var tvugna att ta en taxi hem, men det är en annan historia.
Eftersom det var runt +40 grader hela dagen igår kan ni tänka er hur våran lilla studio har varit = +40-gradig. INGEN aircondition, ingen ventilation, ingen balkong att öppna. Helt brutalvarmt. Även om vårat enda problem är att lägenheten är för varmt så känns det som ett ganska stort problem, det lär typ bli en hälsofara någon gång då vi förr eller senare kommer tuppa av på grund av värmeböljan inne i våran lilla etta. Idag ska vi dock tillbaka till Furnished Property (som hittade stället åt oss) och lämna in lite papper, då ska vi passa på att kolla upp hur vi kan göra med värmen/ac:n i lägenheten. Det är inte lika varmt idag och en del moln på himlen, men eftersom båda är så pass brända och vi har en del att göra idag så passar det oss ganska bra!

Nu till något annat: här är ett gäng bilder från de senaste dagarna!

Soluppgång i Jervis Bay.

Brände fötterna.

Huntsmen-spindeln i köket i Jervis Bay (stor som en hand!)

De orangea klipporna vid Nelson Beach, Jervis Bay.

Tesha älskar stranden!

Charlotte och jag, cykeltur i skogarna mellan Greenfield Beach och Hyams Beach, Jervis Bay.

Axel äter en stor glass inne på Tasty Treat.

Axel på vackra Greenfield Beach.

Utkiksplats över Nelson Beach.

Vackra blommor i Familjen Andersson's trädgård.

Påväg in till Sydney.

Capitol Square, Sydney.

Soligt i Sydney!

Sydney Skyline.

Påväg till Bondi.

Bondi Beach!

Hörs snart igen, puss & kram!
/Sofia

1 kommentar:

  1. åååh liiike! vi bodde i det gåra huset som ligger i slutet av bondi, en burrito-restaurant i bottenvåningen. check it out! ta hand om er!!

    SvaraRadera