onsdag 23 januari 2013

De senaste dagarna

Hej alla som läser!
Några dagar har gått sedan jag sist skrev så nu har det blivit dags för en uppdatering!
I lördags hade vi vår första "utekväll" här i Sydney. Vi började med en öl på Trinity Bar på Crown Street. Sen gick vi vidare till The Forresters på Foveaux Street som vi blivit tipsade om och hängde där ett tag. Båda tyckte väldigt mycket om Forresters! Mot de senare timmarna gick vi med raska steg till Scubar nere vid centralen, där mötte vi upp Jenny som också är i Sydney! Det blev några öl och glas vin inne på Scubar som var alldeles smockat med folk som trängdes och dansade på dansgolvet till artister som Swedish House Mafia, Loreen och Agnes. Väldigt lustigt.

I måndags hade jag och Axel vår första skoldag på IH Sydney. Vi kom dit vid 8.20 och fick göra tre olika level-prov: ett muntligt, ett skriftligt och ett om läskunnighet. Till våran glädje hade vi ALLA rätt på proven och blev indelade i gruppen Advanced. Så nu läser vi alltså Semi Intensive English 20 hours a week Advanced. Vi kommer gå i skolan måndag till torsdag mellan klockan 8.30 och 14.30 varje vecka fram till den 19 april.
I måndags trodde vi att dagen endast skulle innebära inskrivning, levelprov och gruppindelning men vår första lektion började klockan 10.00 och vi gick i skolan till 14.30, precis som en vanlig dag. Vår klass består av typ 20 personer, alla från olika nationaliteter. Vi har några från Sydamerika, några från Tyskland, några från Italien, en från Iran, en från Ryssland, två från Portugal, osv. Klassen verkar soft och vi trivs bra efter tre dagar i skolan! Vår lärare heter Kimberly och är bra på alla sätt och vis.
Imorgon ska till till The State Library med klassen hela dagen och bli undervisade där istället. Stadsbiblioteket ligger i princip i Botaniska Trädgården, så Axel och jag kommer förmodligen ta rundtur där inne efter skolan!
Min mamma har önskat om lite "vardagliga" bilder, som när vi är påväg till skolan, etc. Tyvärr har jag inte tagit med mig kameran när vi tagit oss den korta sträckan till Clarence Street. Men i söndags var Axel och jag på långpromenad i Surry Hills, området där vi bor. Då passade jag på att ta en del bilder som jag nu ska visa er! För att se bilderna i en större storlek klickar man bara på dom, väldigt enkelt.

Clock Hotel (som inte är ett hotell utan en jättestor bar på två våningar) på vår gatan!


Puss.


Mitt blåa linne har kommit att bli en favorit.

White Horse Hotel (som inte heller är ett hotell, utan en bar) på vår gata.



Crown Street (vår gata alltsåå).




Vi gick hela Crown Street bort. 

Tittade på fina byggnader.


Tills vi kom fram till Bourke Street, där det här huset ligger!
Huset är (såvitt vi hört) ett slags konstprojekt och bjuder på en färggrann utsida, men absolut ingenting innanför alla dess fönster och dörrar. Vi vet inte ens om man kan komma in.

På väggen stod det "Always was, always will be"

Sen promenerade vi en lång bit. På vägen såg vi den här fina graffiti-dalmatinern. Den andra vi sett faktiskt, vi har en alldeles i närheten av vår lägenhet också.

Vi svängde in på Fitzroy Lane för att.. 

.. Titta på de här kulörta husen!

Som ni ser är områdena i Surry Hills väldigt fina, och ni förstår säkert att vi trivs!

Vi såg att Avicci kommer hit i mars!



På vägen hem gick vi som vanligt förbi The White Horse Hotel igen.


Men innan vi gick hela vägen hem smet vi in i en mataffär på Crown Street som vi har gått och suktat över. Alla delikatesser dom har där inne ser bara övermäktigt goda ut.

Dom har till och med ett eget konditori/bageri där dom gör massor av glutenfria kakor och godsaker! Farligt farligt.

Crown Street.

Och så en liten karta från busshållplatsen närmast vår port. Snett till höger nedanför Redfern ligger Surry Hills, och där bor vi!

Hörs snart igen allesammans, nu ska vi alldeles strax snöra på oss löparskorna och bege oss ut på en runda! Igår powerwalkade och sprang vi också, hurtigt! 

Puss & kram.
/Sofia



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar